SBS Wirmon ohjeistus harjoittelusta 6.5.2020
6.5.2020 11:14 Uutisointi / Pääsivusto

Joukkueet voivat aloittaa pienryhmäharjoittelun ja saliin pääsee 1.6. alkaen.Toimintaa ohjaa tärkeät ja tarkat ohjeet, joten tutustukaa niihin ja keskustelkaa niistä joukkueen kesken.

Valtioneuvosto kertoi maanantai-iltana (4.5.2020) uusista säännöistä ja ohjeistuksista koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Linjauksissa sivuttiin myös liikunta- ja urheiluharrastuksia. Valtioneuvosto ohjeisti, että ulkoharrastuspaikat avataan 14.5. alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen ja urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin. Noudatamme edelleen ja aina ensisijaisesti valtioneuvoston antamia ohjeita ja suosituksia. Viimeisimmät ohjeet ja suositukset löytyvät valtioneuvosto.fi -sivustolta.

SBS Wirmon hallitus on päättänyt sallia joukkueiden pienryhmäharjoittelun, jossa kuitenkin on ehdottoman tärkeätä noudattaa annettuja ohjeita ja suosituksia. Kukaan ei saa harjoitella sairaana tai jos kuuluu tunnustettuihin riskiryhmiin. Jos tunnet, että sinulla on hengitystieinfektionoireita, niin toimi THL:n ohjeiden mukaisesti: Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon.

Tässä tärkeimmät huomioitavat asiat:

  • 31.5 saakka on voimassa 10 hengen kokoontumisrajoite. Pienryhmäharjoittelun pitää olla aikuisen valmentajan tai muun toimihenkilön ohjaamaa ja valvomaa. Jos ryhmän toimivuus vaatii, niin tulisi varmistaa, että on kaksi valmentajaa (1 valmentaja + 4 pelaajaa)
  • Harjoittelussa huomioidaan 2 m annettu turvaväli eikä altisteta pelaajia lähikontakteihin.
  • Kaikki pienryhmätoimintaan osallistuvat tapahtumiin vapaaehtoisesti ja omalla vastuulla. Erityisen tärkeätä on huomioida lasten perheet ja tiedottaa heidän huoltajilleen, jotta ei altisteta ketään riskiryhmään kuuluvaa henkilöä.
  • Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä sekä kaikkia muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan
  • Mikäli harjoituksissa tarvitaan välineistöä (kartiot, aidat yms.) niitä tulee käsitellä vain yhden valmentajan.
  • Mahdollisuuksien mukaan osallistujien tulee tankata nestettä ennen harjoitusta, jotta juomapulloa ei välttämättä tarvita. Jos juomapullo on välttämätön, niin jokaisella harjoitukseen osallistuvalla tulee olla oma juomapullo. Toisten pullosta juominen on ehdottomasti kielletty.
  • 1.6 alkaen voidaan aloittaa sisäharjoittelu sillä hetkellä olevien ohjeiden ja suositusten mukaisesti. HaNi -hallin osalta tulee vielä lähempänä ko. päivämäärää tarkemmat ohjeet toimimisesta. Vuorot ovat lähtökohtaisesti ne vuorot, jotka joukkueella on. Muita aikoja voi kysyä suoraan hallilta.

Tämä ohje on laadittu 6.5.2020 ja sen pohjana on mm. Salibandyliiton antama ohjeistus. Se löytyy kokonaisuudessaan täältä: https://salibandy.fi/uutiset/huippu-urheilu-uutiset/salibandyliiton-paivitetty-tilannekatsaus-pandemian-aikaiseen-harjoitteluun/


   
Lisää uutisia
Salibandyseura Wirmo Ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat